Kinderdag verblijf de Bereboot
Kinderdag verblijf de Bereboot

Afspraken

M.b.t Verzorging 

Het Kinderdagverblijf zorgt voor:

  •  fruit
  • drinken 
  • lunch
  • yoghurt en gezonde ‘tussendoortjes’.
  • de luiers (ook voor dreumes en peuter, indien nog noodzakelijk )

 

De ouder(s) en/of verzorger(s) van de baby’s dienen zorg te dragen voor:

  • de flesvoeding
  • dieetvoeding
  • kleding en opbergmogelijkheid

 

Wij willen graag dat de kinderen meenemen:

  • extra ondergoed
  • reserve kleding
  • tot 18 maanden een slaapzakje
  • evt. knuffel of speen voor in bed.

Voor ieder kind is er de mogelijkheid de spullen op te bergen in een mandje met zijn/haar naam.
Wilt u zo vriendelijk zijn alle kleding, flessen en spenen te voorzien van een merkje met daarop de naam van uw kind.

 

 

Mededelingen

Mededelingen ten behoeve van de ouders / verzorgers staan op het mededelingenbord in de hal of op de deuren van de groepen.

 

Verantwoordelijkheden voor de ouders:                                   

 

Halen en brengen:
Wanneer u een deur opent dient u deze ten alle tijden weer achter u te sluiten, dit geld voor alle deuren binnen De Bereboot (voordeur, groepsdeuren etc.)

 

Het toegangspoortje naar de Bereboot dient u ten alle tijden achter u te sluiten.
De openingstijden van de Bereboot zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur. Wanneer u uw kind heeft opgehaald op de groep bent u zelf weer verantwoordelijk voor uw kind. Deze gelieve niet door de gangen te laten rennen en zeker niet zonder toezicht.

 

Medicijnen:
Medicijnen (ook homeopathische middelen zoals neusspray etc.) dienen ten alle tijden bij de Pedagogisch Medewerker op de groep afgegeven te worden en mogen nooit in de tas op de gang blijven staan. Bij koorts geven de Pedagogisch Medewerkers geen paracetamol aan uw kind. Zo kunnen zij uw kind objectief blijven observeren tot u de zorg van uw kind overneemt. Wij hebben daarom ook geen paracetamol in huis. Er zijn een aantal regels ivm het wel of niet mogen komen op het kinderdagverblijf. Deze regels staan in het formulier: Ziektes

 

Kleding:
U dient de naam van uw kind(eren) op hun kleding / tassen en persoonlijke bezittingen te zetten dit om eventuele verwarring te voorkomen. Graag ook de namen vermelden op de flessen (op alle losse onderdelen apart een naam zetten)

U bent als ouders zelf verantwoordelijk voor de slaapzak en knuffel van uw kind. Hierbij wordt ook bedoeld het wassen en meegeven van een goed passende slaapzak voor het juiste weertype (zomer / winterslaapzak). Knuffeltjes mogen geen lange koortjes bevatten en dienen schoon meegeven te worden naar het kinderdagverblijf.

Het dragen van kleding met koordjes wordt afgeraden i.v.m mogelijke gevaarlijke situaties (ergens achter blijven hangen.) Indien u er toch voor kiest uw kind kleding aan te geven met koordjes eraan is het eventuele gevolg ervan uw eigen verantwoording. Wanneer uw kind een shirt / trui aan heeft met een muts, dient u een pyjama jasje mee te geven, aangezien uw kind niet met kleding met muts mag slapen.

 

Overige:
U bent als ouder zelf verantwoordelijk de fopspeen van uw kind tijdig te verwisselen voor een nieuwe. Let op: een fopspeen is maar een beperkte periode bruikbaar voor deze aan vervanging toe is. U dient uw kind geen speelgoed van thuis mee te geven naar het kinderdagverblijf. Dit omdat het speelgoed stuk / kwijt kan raken. Er is voldoende speelgoed op het kinderdagverblijf aanwezig voor uw kind. Buiten dat is het zo dat het speelgoed van thuis vaak niet gemaakt is om door vele kinderen tegelijk gebruikt te worden.

Wij stellen het zeker niet op prijs als u uw kind materiaal mee geeft zoals pistolen en zwaarden. Op de babygroep en de dreumesgroep is het niet de bedoeling dat u uw kind sieraden of haarspeldjes in doet. Dit om te voorkomen dat er losgeraakte speldjes / sieraden in de mond van een ander kind geraken. Bij de peutergroep en de BSO kijken we hoe het kind hier mee om gaat. Als het kind zelf de sieraden en/of speldjes vaak uit doet zullen wij u vragen om deze voortaan thuis te laten.

Kinderen op De Bereboot spelen graag met elkaar maar kunnen elkaar ook wel eens pijn doen. Sommige kinderen willen wel eens andere kinderen bijten, slaan, duwen enz enz. Dit is uiteraard erg vervelend als dit uw kind overkomt maar wij vragen u om begrip dat elk kind wel eens zoiets kan doen. Wij zijn en blijven hier uiteraard erg alert op.