Kinderdag verblijf de Bereboot
Kinderdag verblijf de Bereboot

Historie

 

Ontstaan van KDV De Bereboot

In 1995 zijn wij van start gegaan met ons Zeevaardersschip “De Bereboot” Ekkersrijt te Son. Vervolgens hebben we op meerdere locaties vestigingen geopend. ( In o.a Best, Son en Eindhoven). Na twaalf succesvolle jaren wilden we onze aandacht volledig gaan richten op één kleinschalige organisatie op een ideale locatie. Derhalve hebben we begin 2007 onze laatste vestiging overgedragen aan een grote kinderopvangorganisatie en zijn op zoek gegaan..

 

Zoektocht

Onze zoektocht naar de vestiging van een ruim kinderopvangcentrum met zowel dagopvang als buitenschoolse opvang eindigde in het mooie en groene Helmondse Dierdonk. Het is landelijk gelegen op een perceel van ruim 9000 m2; dichtbij de basisschool Dierdonk en met veel binnen- en buitenruimte zodat de kinderen de ruimte hebben om te spelen, ravotten en te ontdekken 

 

Bouw

Bij de bouw in 2008-2009 stond een landelijke uitstraling centraal in de plannen die verwezenlijkt werden op de voormalige agrarische locatie aan de Oude Dierdonk. Het pand en de omgeving van het pand zijn in landelijke stijl aangelegd en gebouwd, maar hebben een moderne uitstraling met veel licht en ruimte.

 • Op het terrein staat een voormalig woonhuis dat (op de begane grond) dienst doet als kantoor, keuken en spreekkamer.
 • Daarnaast beschikt De Bereboot over een karakteristieke schuur, waar dieren zijn gehuisvest.
 • De buitenruimte biedt ruime speelmogelijkheden, zoals de vele vierkante meters betegelde buitenruimte, een aantal overkappingen, een groot grasveld aan de voor- en achterzijde van het pand, een speeltoestel en een speciaal ingerichte picknickplek met ronde tafels en banken.
 • Naast de moestuin staat een pipowagen met alle benodigde materialen om de moestuin te onderhouden.
 • Naast de groepsruimten beschikt de dagopvang over een extra binnenspeelruimte; extra activiteitenplekken gevestigd in nissen in de gang, 2 speelzolders en een ruime speelhal genaamd 'Het Schateiland'.
 • Er zijn vele materialen beschikbaar, waaronder een mobiel theater.
 • Naast de speelhal ligt een professionele keuken, waardoor de speelhal mogelijkheid biedt tot het organiseren van kinderfeestjes en informatieavonden. 
 • De Bereboot heeft ruimte voor 5 groepen dagopvang, een peuterspeelzaal en 5 groepen BSO.
   

Start

Op 1 september 2009 opende KDV De Bereboot aan de Oude Dierdonk 1, te Helmond (Dierdonk) voor het eerst haar deuren.

 

Huidig aanbod (2023)

 • De Bereboot biedt momenteel opvang aan 5 groepen dagopvang, een peuterspeelzaal en 5 groepen BSO.
 • De dagopvanggroepen bestaan uit: een babygroep (Matroosjes: 0-1 jaar), een dreumesgroep (Zeebonken: 1-2 jaar), twee peutergroepen (Bootsmannen en Schippers: 2-4 jaar) en een peuterplusgroep (Piraten: 3-4 jaar) 
 • De BSO bestaat uit: dek 1 (Schatgravers: 4-7 jaar) en dek 2 (Strandjutters: 4-8 jaar), dek 3 (Zeerovers: 7-10 jaar), dek 4 (Zuidwesters 7-12 jaar) en dek 5 (7-12 jaar).
 • Peuterspeelzaal (Peuters in het Wild!: 2-4 jaar)